Lokale musikere og kreative sjæle er gået sammen om at skabe Svendborgs første jazzfestival

0I1A2267.jpg

Svendborg er musikkens by – ingen tvivl om det! Svendborg har aldrig rigtig haft en jazzfestival. Der har været forsøgt, men der har aldrig været en organisation bag. Det er der nu: musikforeningen Rytmisk Råstof.

Svendborg jazzfestival 2019 finder sted den 28. + 29. juni 2019. Ansvaret, udviklingen og afvikling står Rytmisk Råstof for. Foreningen driver desuden Spillestedet Harders, øvelokaleforeningen Harmonien og Trykkeriet i Ribers Gård.

Svendborg får med Svendborg Jazzfestival en tilbagevendende begivenhed hvert år. Det vil Rytmisk Råstof sikre ved at forankre og opstarte festivalen selv. Ambitionen og drømmen er, at festivalen skal brede sig ud over hele Sydfyn: fra Lundeborg, over Vindeby og til Ollerup.

De første par år vil vi holde festivalen i hjertet af Svendborg, og vi starter i de stemningsfulde rammer, den gamle købmandsgård, Ribers Gård i Møllergade, tilbyder.

0I1A2537.jpg

Svendborg er i en meget positiv bosætningsperiode, hvor rigtig mange dygtige musikere enten flytter til- eller flytter hjem til byen. Vi har selvfølgelig inviteret flere af dem med ind i maskinrummet for at sørge for, at vi får et så spændende og bredt program som muligt.

Programmet, som næsten er lagt færdigt, spænder over lokale navne som Heine Hansen, Two Tone Chili, samt Svendborg-Berlin bandet FUSK. Derudover har vi bl.a. booket Girls in Airports, Meschiya Lake og den eksperimenterende sanger/improvisatør Michael Rexens store orkester med fuld besætning og VJ.

Vores mål er at præsentere publikum for original jazzmusik af højeste klasse inden for et så bredt genrespektrum som muligt. Vi ses!


Svendborg Jazzfestival 2018 støttes af: 

  • Svendborg Musikråd

  • DMF Svendborg

  • KODA Kultur

  • Svendborg Event

  • Hotel Svendborg

  • SEF

stoettesaf.png

Svendborg Jazzfestival foregår derudover i samarbejde med "Svendborg Sommerkoncerter på Torvet" og "Kulturhus Borgerforeningen - Kulturcaféen".